Sven

Het verhaal van Sven

"Onze kinderen hebben vaak al enorm veel meegemaakt."

De kinderen op onze scholen hebben vaak al enorm veel meegemaakt. En soms hebben ze de hoop al opgegeven. Wanneer ze bij mij in de klas komen ga ik net zo lang door met investeren tot ze stapjes gaan maken. Als het eenmaal lukt om bij die ene leerling weer een glimlach op zijn gezicht te toveren heb ik eigenlijk al voldoende bereikt. Als dit je passie is en je tevreden kunt zijn met kleine stapjes, dan zijn dit de leukste kinderen om mee te werken!

Bij de PI-scholen kijken we heel goed naar de onderwijsbehoefte van elk kind en spelen daar zoveel mogelijk op in. We geven echt onderwijs op maat. Onze Beter pASSend klassen zijn hier een mooi voorbeeld van.

Ik werk nu acht jaar bij de PI-scholen. Ik ben ooit begonnen als stagiair onderwijsassistent. Ik wilde daarna niet meer weg! Eerst werkte ik op PI-school Professor Waterink Zuid, daarna op PI-school De Ster en nu op PI-school Professor Waterink Noord. Inmiddels ben ik leerkracht geworden via het interne PABO-traject van de PI-scholen in samenwerking met LOI Hogeschool.

Het mooie is dat alle collega’s op onze scholen hetzelfde doel hebben: de leerlingen weer plezier geven in leren. En zorgen dat ze goed leren omgaan met zichzelf en met anderen.

Ik herinner me een jongen die op school voorbeeldig gedrag liet zien, maar daarbuiten erg agressief gedrag vertoonde. Het bleek dat hij op school niet boos durfde te worden omdat hij niet wilde dat wij zijn ‘slechte ik’ zagen, zo noemde hij dat. Hij was heel bang dat hij dan wéér naar een andere school moest. Hij kwam elke dag doodmoe thuis, omdat hij zich op school vreselijk zat in te houden. Dit greep mij als leerkracht erg aan. Ik ben met hem gaan werken aan het uiten van gevoelens. Met veel oefenen en steun bieden is het gelukt. Hij leerde dat af en toe boos zijn niet erg is en hoe je dit kunt uiten zonder geweld. Ook thuis werd het een stuk rustiger en gezelliger. Ik krijg nog steeds wel eens berichten van zijn moeder, hoe blij ze is en dat het zo goed gaat met hem!

Op onze scholen gaat het om veel meer dan leren rekenen en lezen. Bij de PI-scholen maak je als leerkracht echt het verschil.

Terug naar Collega's aan het woord