Vivian

Het verhaal van Vivian

"Werken bij de PI-scholen is spannend!"

Het leuke aan mijn werk bij de PI-scholen is dat elke leerling bijzonder is en uniek. Elke klas is een nieuwe uitdaging, zowel de kinderen individueel als op groepsniveau. De kinderen bij ons hebben allemaal een beetje meer nodig en het is de kunst om uit te zoeken wat dat precies is.

Voordat ik hier kwam werken werkte ik vijf jaar in het VSO van het ZMLK-onderwijs. In 2011 ben ik bij de PI-scholen begonnen in groep 6, destijds nog in het oude gebouw op de Moreelsestraat. Inmiddels hebben we een mooi nieuw gebouw.

Ons team ervaar ik als warm, behulpzaam en met veel humor. Het werk is soms erg serieus en kan heftig zijn, maar gelukkig wordt er tussendoor en zeker op de vrijdagborrel veel gelachen!

Ik heb nog steeds contact met sommige oud-leerlingen en ouders. Bijvoorbeeld met een jongen die jaren geleden bij mij in groep 8 zat. Zijn moeder maakte in die tijd een radio-documentaire over de klas waar ik toen de juf was. Twee jaar geleden werd ik uitgenodigd voor zijn examenfeest. Het was erg leuk om te zien hoe hij veranderd was in een jongvolwassene met veel vrienden en een vriendinnetje. Het gaat goed met hem!

Werken bij de PI-scholen is spannend! Ik krijg energie van het zoeken naar de juiste aanpak. Hoe passen de puzzelstukjes het best in elkaar om een kind zich optimaal te laten ontwikkelen. En van een goed resultaat word ik helemaal blij.

Terug naar Collega's aan het woord